PRAETORIUM Krav Maga Aalst

Realistische zelfverdediging & Close Combat

Voel je je onveilig door de stijgende criminaliteit, bang om 's avonds op pad te gaan, of heb je te maken met pesters, ongewenste intimiteiten, vervelende collega's, moeilijke klanten, stalking?

Wil je weten hoe je hierop kan reageren en wil je jezelf en je geliefden leren beschermen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. 


In ons opleidingscentrum te Aalst kan je terecht voor realistische zelfverdediging ook wel Reality Based Self Defense (RBSD) genoemd. Dit alles in een functioneel ingerichte ruimte onder professionele begeleiding. 

Binnen ons verdedigingssysteem gebruiken we Krav Maga (Close Combat) als gevechtssysteem.

Wat is Krav Maga?

Krav Maga is een gevechtssysteem dat zijn oorsprong heeft in Israël en is nog steeds het officiële gevechtssysteem (Close Combat) van de Israel Defense Forces (IDF).

Krav Maga is een evolutief en realistisch gevechtssysteem dat zich kenmerkt door zijn eenvoud. De doeltreffendheid van het gevechtssysteem berust in het feit dat het gebaseerd is op natuurlijke reacties en reflexen, rekening houdend met de fysieke en mentale beperkingen in een stress situatie die een confrontatie met zich mee brengt. Krav Maga is gemakkelijk aan te leren voor zowel vrouwen als mannen van alle leeftijden en dit in een relatief korte periode. 

Wat is realistische zelfverdediging?

Als we spreken over realistische zelfverdediging of Reality Based Self Defense (RBSD) moeten we met een aantal zaken rekening houden, we moeten ervan bewust zijn dat jezelf en je naasten op een efficiënte manier verdedigen meer is dan alleen maar vechten. We moeten ook rekening houden met principes en concepten.

Indien we het procentueel zouden bekijken kunnen we stellen dat zelfverdediging 75% cognitief is en 25% fysiek.

 

We onderscheiden 3 stadia:

  • Pre fight
  • Fight
  • Post fight

Onze trainingen vertrekken steeds vanuit de problematiek van hedendaagse agressie, in realistische situaties met bijhorend dadergedrag. Er wordt steeds rekening gehouden met het feit van één of meerdere aanvallers die misschien gewapend zijn met mes, stok, vuurwapen of andere wapens. We hebben het ook over hinderlagen, omgevingen zoals beperkte ruimtes, verlaten parkings, onzekerheden, is iemand bij ons die we moeten beschermen, beperkingen en zo veel meer.

 

 

Bezoek onze facebookpagina en blijf op de hoogte van onze evenementen zoals o.a. workshops, seminars en meer.