De Instructeurs

 

Danny De Vuyst

Hoofdinstructeur en oprichter Praetorium

Als er iemand de kennis en passie voor dit vak tot in het diepst van zijn cellen meedraagt, dan zal het Danny wel zijn. Met zijn uitgebreide militaire achtergrond als Paracommando, waar hij 11 jaar actief was als o.a. Instructeur Close Combat, en nog steeds als gast instructeur les geeft, is Danny eveneens werkzaam aan een Hogeschool waar hij naast doceren het AMOK team leidt en fungeert als Certified Operational Profiler (COP)®. Dit klinkt allemaal heel indrukwekkend en eerlijk gezegd een beetje abstract voor een leek. Maar de essentie van deze achtergrondinformatie wordt al snel vertaald in daden als we Danny aan het werk zien als instructeur in Praetorium. Efficiënt en systematisch draagt hij zijn wijsheid over. Stapsgewijs worden de reflexen van zijn studenten geherprogrammeerd.

 

Verlicht door een positieve groepsdynamiek en Danny’s frequente ludieke opmerkingen, is enige militaire discipline echter wel aan de orde. Deze werkwijze scheidt het kaf van het koren, vechtersbazen en speelvogels worden geweerd. Net om die reden is Praetorium geen klassieke sportclub waar iedereen zomaar toegelaten wordt. Het draagt bij aan de kwaliteit van de opleiding dat er gelijkgestemdheid onder de leden heerst. Toch doet dit geen afbreuk aan de diversiteit van de deelnemers: stoere brede mannen trainen samen met frêle vrouwen. Ambtenaar, airhostess, verpleger, straathoekwerker of schilder; iedereen kan zich Cose Combat eigen maken

 


Anja Van Rossem

Instructice

Als master in de criminologische wetenschappen is Anja werkzaam binnen de sector daderbegeleiding voor de overheid, ze staat als het ware met haar beide voeten in het werkveld.

Naast haar dagdagelijkse taak geeft Anja groepslessen aan volwassenen en tevens staat zij in voor onze ladies only groep binnen ons Zelfverdediging voor vrouwen programma.


Christoph De Leeuw

Instructeur

Christoph was een van onze eerste proeflessers bij de opstart van Praetorium, sindsdien is hij een vaste waarde geworden.

Zijn gedrevenheid en motivatie wierp zijn vruchten af en het werd al snel duidelijk dat Close Combat zijn passie en zijn “ding” is.

In 2016 vatte hij het één jaar durende en veeleisende parcours Instructeur aan, waar hij voor slaagde.

Christoph geeft groepslessen aan volwassenen.