Leerlingen getuigen.

Begin dit jaar was mij op Facebook een post opgevallen over Krav Maga trainingen in Aalst. Men kon zich inschrijven voor 2 gratis proeflessen.

Ik had al gehoord van Krav Maga, maar wist totaal niet wat ik er kon van verwachten.

Nu, zo'n 6 maanden later is het fantastisch te zien hoe iedereen al resultaat heeft geboekt en blijft vooruitgaan. Je wordt fysiek sterker, explosiever en meer zelfzeker. Voor je het weet ben je jezelf aan het verdedigen met een zeer efficiënt systeem tegen allerhande aanvallen en dit al vanaf de eerste les.

De trainingen zijn intens en dynamisch met voldoende afwisseling. De sfeer en mentaliteit in de groep is zeer goed. Ik heb het mij alvast nog geen seconde beklaagd. Aanrader!

 

Jan De Hul


Al een tijdje wilde ik iets doen naar zelfverdediging toe. Als vrouw altijd handig en zeker als je een job hebt waar je soms in een risico situatie kan terechtkomen.

Ik zag het als dertiger niet zitten om nog aan een gevechtssport te beginnen, tot ik via de sociale media iets zag passeren over Krav Maga. het zei me vaag iets, ooit al iets over gehoord op TV.

Op de site was onder andere te lezen dat het simpel aan te leren was, voor iedereen toegankelijk en dat er geen plaats was voor macho toestanden. het klonk goed, een beetje te goed zelfs.

Na wat getwijfel en met een bang hartje toch aan een proefles begonnen bij Praetorium Krav Maga. Tijdens deze training moest ik al vaststellen dat het klopte. Iedereen traint samen: man, vrouw, proeflessers, anciens, .. onder professionele begeleiding. Je wordt aangemoedigd om het maximum uit de training te halen.

Na enkele trainingen voelde ik al een positief verschil, onder andere meer zelfzeker en bewuster van mijn omgeving.

De trainingen kunnen intens zijn, zeker de zogenaamde piekmomenten. Persoonlijk heb ik al heel wat grenzen verlegd, zowel mentaal als fysiek. Sta er zelf van verbaasd. Ik heb nu wel het geluk dat ik meermaals per week kan deelnemen aan de training. De occasionele blauwe plek en spierpijn neem ik er graag bij, het weegt niet op ten opzichte van de voordelen.

Als je jezelf wil leren verdedigen, kan ik alleen maar aanraden om de stap te zetten om je in te schrijven voor een proefles.

 

Anja V.R.