Zelfverdediging voor vrouwen

Spijtig genoeg is het in onze huidige samenleving van essentieel belang dat vrouwen zich weerbaar moeten kunnen opstellen. De kans dat je als vrouw vroeg of laat te maken krijgt met geweld is immers bestaande.

Wil jij steviger in je schoenen staan, en in staat zijn om jezelf en je geliefden beschermen, dan ben je bij Praetorium aan het juiste adres.

In ons opleidingscentrum te Aalst kan je terecht voor realistische zelfverdediging ook wel Reality Based Self Defense (RBSD) genoemd. Dit alles in een functioneel ingerichte ruimte onder professionele begeleiding. 

Binnen ons verdedigingssysteem gebruiken we Close Combat als gevechtssysteem.

Onze specifieke Ladies only trainingen worden gegeven door Instructrice Anja.


Een leerlinge getuigt.

 In het najaar van 2015 ontdekte ik Krav Maga. Na een zoveelste confrontatie met mijn fysieke weerloosheid, raadpleegde ik het internet op zoek naar hulp. Mijn oog viel meteen op de omschrijving van Krav Maga; een zelfverdedigingssysteem geënt op realistische situaties. 

Leergierig maar afwachtend nam ik deel aan een proeftraining bij Praetorium. De hechte groepsdynamiek was opvallend, ik werd als nieuwkomer meteen welkom geheten. Toegegeven, de opwarming was best pittig, doch haalbaar en absoluut onmisbaar. De verzadiging achteraf groot. Ik had de smaak snel te pakken en ik keek uit naar meer. 

De trainingen wierpen hun vruchten af, ik voelde me zowel fysiek als mentaal veranderen. Ik concludeerde dat de sleutel tot succes vooral in dit laatste schuilde. Nooit eerder als tijdens de trainingen van Praetorium was ik mij zo bewust van mijn innerlijke kracht of mindset. En leerde ik deze te hanteren. 

Wanneer ik voorheen met agressie of intimiderend gedrag in aanraking kwam, wist ik mezelf geen houding te geven. De angst die eruit voort vloeide, maakte alles nog erger. Ik leek wel problemen aan te trekken. Praetorium bracht hier verandering in, ontwikkelde mijn inschattingsvermogen en zelfvertrouwen. Uiterlijk ben ik nog steeds dezelfde frêle vrouw, inwendig schuilt er echter een vechtersmentaliteit die ik mezelf vroeger nooit had durven toeschrijven. Ik ben ontzettend dankbaar voor al wat ik geleerd heb, het heeft me werkelijk verrijkt.

 

Karolien Deman

 


Wanneer?

Wegens Covid 19 zijn we gesloten voor onbepaalde duur..

 


Waar?

Dirk Martensstraat 42a

9300 Aalst


Tarieven

 

Formules:

  • Losse training: 12,00€
  • 10 Beurtenkaart: 110,00€ (de kaart is 6 maand geldig)
  • 25 Beurtenkaart: 220,00€ (de kaart is 1 jaar geldig)

De beurtenkaart kan je eveneens gebruiken voor onze groepslessen en workshops.

 

Een 25 beurtenkaart kan je delen met max. 1 gezinslid die bij jou thuis woont bv. je partner, zoon, dochter, zus, op voorwaarde dat jullie beiden in orde zijn met de lichamelijke ongevallen verzekering en in bezit zijn van de verplichte toebehoren (club T-shirt en beschermingen).

 

Ter info: bij inschrijving kan je tot 45,00€ recupereren via de mutualiteit.

 

Verzekering:

  • Lichamelijke ongevallen verzekering: 40,00€ (1 jaar geldig), 30,00€ jaarlijkse verlenging.

Toebehoren:

Meteen nodig na inschrijving:

  • Club T-shirt: 12,50€
  • Kruisbescherming: dames 19,00€
  • Elleboogbescherming: 12,00€
  • Broek (training, cargobroek, ...) zonder opvallende merktekens en metalen accessoires: niet bij ons te koop.
  • Indoor sportschoenen: niet bij ons te koop.

 

Het is geen verplichting om de beschermingen bij ons aan te kopen.